fbpx

Hogyan vág a MAXIEM vízvágó gép különleges anyagot?

Vágtál már Technistone-t?

A TechniStone egy olyan kemény, kőszerű anyag, melyet mesterségesen állítanak elő és gyönyörű burkolatokat készítenek belőle, mint például ez a konyhapult.

Már elárultam, hogy olyan, mint a kő, ezért így is álltunk neki, de a megmunkálási indexeket tartalmazó táblázatban nem szerepel. Az a nagy kihívás, hogy tökéletesen illeszkedő felületet kell kialakítani, de úgy, hogy azért ne tartson évekig kivágni a darabokat.

Nagy nehezen bepréseltük ezt a nem kis darabot. Akárcsak egy fehér abrosszal a vasárnapi ebéd előtt, beterítettük a vízvágónk asztalát mi is.

Ismeretlen anyag vágása vízvágóval

Ha ismerjük egy anyag megmunkálhatósági tényezőit, akkor könnyű dolgunk van, hiszen ezeket az adatokat egyszerűen felvihetjük a szoftverbe új anyagként.  Esetünkben nem erről volt szó, ismeretlen anyaggal dolgoztunk.

Először betippeltünk egy követ, ezt nagyjából jó vágta, de a felület nem volt tökéletes. Olyan anyagnál, amelyiknek nem ismerjük a vágási indexét, nem tudjuk, hogy milyen előtolással és mennyi abrazívval dolgozzunk. Ezért a próbát tovább folytattuk. Volt olyan, ami gyönyörű felületet adott, de nem győztük kivárni, míg elkészül, és volt olyan beállítás is, ami kitörte az éleket.

A legjobb eredményt a “fehér márvány” adta. Még szerencse, hogy az Omax szoftverében rengeteg beállítás közül választhatunk, így nem kell az abrazív mennyiséggel és az előtolással játszani.

Kb. egy óra alatt kivágtuk a mintákat és nézzétek, hogy a kúp kompenzációval milyen szépen illeszkedő éleket vágtunk!

45 fokos ferde vágás A-jet fejjel

Felgyorsítottuk kicsit a videót, érdemes megnézni ahogy az A-jet fej dolgozik.

The A-Jet is a completely software-controlled multi-axis cutting head that greatly expands the versatility of the OMAX JetMachining Center. With a cutting range from 0° to 60°, the A-Jet can easily cut beveled edges, angled sides, and countersinks. Advanced features in the Intelli-MAX Software Suite allow the A-Jet to compensate for taper and easily create complex 3D shapes. With its inherent high level of positioning accuracy, the A-Jet is capable of cutting parts that require no secondary finishing, significantly reducing part production time.

Ezt nem mi vágtuk, de jól mutatja, hogy milyen csodákra képes az A-jet fej.

  • Eliminates secondary machining and grinding for fabrication processes, ideal for common welding projects
  • Easily creates countersinks and weld-ready edges
  • Precision angular motion can create unique 3D parts
  • Fully automatic taper compensation to minimize taper on finished parts
  • OMAX-unique High Angle Fusible Mixing Tube protects precision mechanism
  • Cutting angle ranges from 0° to 60°
  • Three modes of taper compensation
  • Supplied with a MAXJET 5i Nozzle, which includes an OMAX High Angle Fusible Mixing Tube
  • Designed for high flow/high power abrasive waterjet applications with multiple pumps by using large diameter tubing with minimal pressure loss
  • Features a fixed focal point design, where the XYZ axes do not need to move as the head tilts

Ügyfélszolgálat

Felkészült szerviz csapatunk ügyfeleink rendelkezésére áll, legyen szó állapotfelmérésről, kisebb meghibásodásról, teljes gépfelújításról vagy alkatrész rendelésről. Kereshet minket levélben is az alábbi linkre kattintva vagy rendelje meg szerviz igényét online: service(at)lamitec(dot)hu
Online szerviz megrendelés Online alkatrész megrendelés Ügyfélportál kezelési útmutató Alkatrész rendelési útmutató

Kérje ajánlatunkat lézer, plazma vagy vízsugaras vágógépekre, élhajlító, hengerítő vagy egyéb berendezésekre. Keresse kollégáinkat az alábbi elérhetőségeken:

Elérhetőségek

Raktáron lévő gépeink bármelyik nap megtekinthetők, kipróbálhatók, és néhány nap alatt leszállítjuk őket. Kérésre, előre egyeztetett időpontban próba megmunkálást végzünk. Keresse őket az alábbi linken:

Tovább a termékekhez