fbpx

LANTEK szoftver megoldásai – légtechnikai cégek figyelmébe!

légtechnika mailchimp kép-2

Mi köze a légtechnikának a spanyol gazdasági csodához?

A kérdés megválaszolása előtt még egy érdekes megfigyelés: az eszközeinken futó szoftver fontosságára pár évvel ezelőtt egyik informatikus ismerősöm hívta fel a figyelmemet. Nevezetesen arra, hogy ugyan az Apple telefonok hardware-e nem a legerősebb, más gyártók több memóriát, gyorsabb processzort építettek a telefonjaikba, mégis, megbízhatóság tekintetében az almás messze fölülmúlja versenytársait a különösen megbízható és kezes operációs rendszere, azaz pont a szoftvere miatt.

Számomra egyértelmű a tanulság, hogy a „vas” csak másodlagos, a kapcsolódást a szoftver adja, ezen múlik minden. Ha jó a szoftver, akkor „kezes a gép”. Ha nehéz egy műveletet leprogramozni, akkor pedig „vacak”.

Most pedig a vasról, vagy inkább az acélról: kevesen tudják, hogy a SEAT600 a „Spanyol csoda” szimbóluma.

Ez a FIAT licensz alapján készített kisautó segítette beindítani a Spanyol csodaként ismert gazdasági fellendülést (1957-1973) a polgárháborút követő években.

Ekkor vált Spanyolország ipari és acélipari nagyhatalommá, olyan meghatározó gyártóvá, aki a 2001-ben alapított, és az EU legnagyobb acélipari konszernjének számító Arcerol egyik pillérét adta. Ez a vállalat csoport a világ második legnagyobb acélgyártója volt 2004-ben 45 millió tonna termeléssel.

Így már érthető, hogy a rendkívül nagy mértékű acél feldolgozásra berendezkedett országban alapították meg 1986-ban azt a szoftver céget, amely mára a világ egyik legelterjedtebb táblalemez feldolgozó szoftveréről híres. A Lantek 100 országban van jelen és csaknem 20.000 ügyféllel rendelkező nemzetközi informatikai vállalkozássá nőtt.

A bevezetőben felvetett gondolat pedig igaz a hétköznapjaink gyártó berendezéseire is. Ha jó a szoftver, szeretjük, ha nem, akkor pedig mérgelődünk a nehézkes használat miatt. Így vagyunk a Lantek-kel működő gépekkel is, hiszen pl. egy lemez alkatrész elkészítésénél a darabra fordított idő nagy része az irodai előkészítés, a rajz beolvasása, a táblaterv elkészítése. Utána a gyártás, már megy automatikusan.

Ebből kiindulva fejlesztettek a szoftver mérnökök egy olyan modult, amely tartalmazza a szabványos légtechnikai elemek paraméteres rajzait. Így, ha megbízást kapunk ezeknek a szabvány elemeknek a gyártására, akkor az adatbázisból ki tudjuk választani a megfelelő formát, elég megadni a csatlakozó méreteket és a szoftver máris elkészíti a teríték rajzát. A legyártandó darabszám megadása után a táblásítás már megy automatikusan.

Ez a videó kevesebb, mint 3 percben végig vezet minket a folyamaton.

A szoftver nagy előnye, hogy több mint 1200 géptípushoz létezik hozzá posztprocesszor. Ezért aki kimondottan légtechnikai elemeket szeretne gyártani a szoftver segítségével, csaknem teljesen biztos lehet benne, hogy létezik a gépéhez illeszkedő megoldás.

Amennyiben érdekli a LANTEK szoftver, keressen bennünket!

Kutnyánszky Tamás, telefon: +36703297548, email: k.tamas@lamitec.hu

Ügyfélszolgálat

Felkészült szerviz csapatunk ügyfeleink rendelkezésére áll, legyen szó állapotfelmérésről, kisebb meghibásodásról, teljes gépfelújításról vagy alkatrész rendelésről. Kereshet minket levélben is az alábbi linkre kattintva vagy rendelje meg szerviz igényét online: service(at)lamitec(dot)hu
Online szerviz megrendelés Online alkatrész megrendelés Ügyfélportál kezelési útmutató Alkatrész rendelési útmutató

Kérje ajánlatunkat lézer, plazma vagy vízsugaras vágógépekre, élhajlító, hengerítő vagy egyéb berendezésekre. Keresse kollégáinkat az alábbi elérhetőségeken:

Elérhetőségek

Raktáron lévő gépeink bármelyik nap megtekinthetők, kipróbálhatók, és néhány nap alatt leszállítjuk őket. Kérésre, előre egyeztetett időpontban próba megmunkálást végzünk. Keresse őket az alábbi linken:

Tovább a termékekhez