Megmunkálás a MicroMAX vízsugaras vágóval

A mai világban a gépek és az alkotóelemeik egyre kisebbek és könnyebbek lesznek. Ezzel párhuzamosan növekszik az igény a rövid ciklusidejű, korszerű alapanyagú és nagy pontosságú alkatrészekre. Az OMAX Corporation ezekre a kihívásokra a legújabb generációs MicroMAX® vízsugaras vágóval válaszol.


A vágáshoz a vízsugaras gép futóáramlattá gyorsítja a víz sebességét és finom abrazív szemcséket adagol hozzá. A nagynyomású víz a fúvókán található apró nyíláson keresztül tör elő. A fúvóka pontosan pozícionálható és mozgatható és az abrazív szemcse erodálja az anyagot. A vízsugaras megmunkálás egy hideg vágási folyamat, mely során nem keletkezik hőérzékeny zóna (HAZ), ezért nem változtatja meeg az anyag tulajdonságait és a széleket sem keményíti meg. A vízsugaras vágóval gyakorlatilag bármilyen anyag megmunkálható, nemcsak fém, hanem szénszál, réz, üveg, gránit, titán, volfrám. Az utóbbi években Dr. Peter Liu, az OMAX Corporation vezető kutatója úttörő szerepet vállalt a mikroszemcsés vízsugaras technológia területén. A Nemzeti Tudományos Alap (NSF) és a Small Business Innovation Research (SBIR) támogatása keretében Liu kutatása és fejlesztése csúcspontját a kereskedelmi forgalomba helyezett MicroMAX JetMachining® Center gép jelentette. A MicroMAX-ot a 2016-os R & D 100 Awards díjazottai közé sorolták, továbbá az OMAX elnyerte a rangos Tibbetts díjat, kiemelkedő innovációs munkájáért. Az OMAX Corporation a piacra kerülés után is folytatta a MicroMAX fejlesztését, pontosabbá, sokoldalúbbá és kényelmesebbé téve a gépet. A legutóbbi széria, az OMAX MicroMAX Gen 2, az iparág legpontosabb vízsugaras vágója, amely kevesebb mint 5 mikronos helymeghatározási pontosságot képes biztosítani, miközben megtartja a vízsugaras megmunkálás minden előnyét. A világ vezető csúcstechnológiai vállalatai és intézményei a MicroMAX-ot választották pontossága és a könnyű kezelése miatt. A mai megmunkálói környezetben orvosi vállalatok használják titánimplantátumok készítésére, kézműves ékszerészek nemesfém megmunkálásához.

Paraméterek:

Jellemzők és előnyök
· 0.1 micron pontosságú jeladó rendszer
· Merev szerkezeti felépítés
· Tilt-A-Jet vágófejjel felszerelt
· Valamennyi komponens jól reagál a hőtágulásra
· 7/15 Mini MAXJET® 5 fúvókával felszerelt
· Környezetbarát
· Fejlett nyomásszabályozók
· Széles skálájú anyagok megmunkálására képes
· Nincsenek hőérzékeny zónák
· A merev szerkezet jelentősen csökkenti a vibrációt és növeli a pontosságot
· Nem vezetőképes és fényvisszaverő anyag vágására is alkalmas
· Képes az edzett acél megmunkálására

 

 

Kiegészítők
· Forgó tengely
· Optikai kereső
· Ütközésérzékelő
· Víztisztító rendszer
· Tartályhűtő rendszer
· MAXJET 5i fúvóka
· Változó sebességű szilárd anyag eltávolító rendszer
· Anyagtartó készlet
· Lézeres kereső
· Lamináris szűrő

 

OMAX MICROMAX

A MicroMAX® ideális megoldás az ultra precíziós vízsugaras megmunkáláshoz. A fejlett szoftver vezérlőrendszerek segítségével a MicroMAX kevesebb mint 5 mikronos helymeghatározási pontosságot képes elérni, miközben megtartja a vízsugaras megmunkálás minden előnyét. A MicroMAX képes rozsdamentes acél, titán, szénszál, üveg, grafit, réz megmunkálására.

Továbbá félvezetőgyártók, repülőgépipar és egyetemek is használják. Bevezetése óta folyamatosan nő az Amerikában gyártott MicroMAX piaci kereslete. Az egyik legizgalmasabb felhasználási területe, az aszteroida elkapó karok prototípusának gyártása az ARM program keretében a NASA JPL-lel kooperációban készül. A MicroMAX alkalmas összetett geometriák megmunkálására, szűk tűréshatárokkal képes a finom anyagok, valamint a nem vezetőképes és fényvisszaverő anyagok megmunkálására, amelyeket más nagy pontosságú folyamatokkal, például lézerrel és huzal szikrával (EDM) nehéz megmunkálni. A vízsugaras megmunkálás sokkal gyorsabbnak bizonyult, mint a szilárdtest lézerek és a többszörös áthaladású huzalos szikra (EDM). Ezeknél a folyamatoknál magas frekvencián kell pulzálni, a hő okozta károsodás minimalizálása érdekében.
A MicroMAX kis méretű, így jól illeszkedik bármely gyártási területre. A legújabb generációs gépet a jobb ergonómia jegyében tervezték. A MicroMAX az OMAX saját vonalkapcsoló meghajtó rendszerének köszönhetően még pontosabb, amely optikai kódolókat használ. A vágótáblát egy vibrációs leválasztó egységre szerelik fel, hogy minimálisra csökkentsék a külső vibráció átvitelét a padlóról. A tartály hűtőrendszere lehetővé teszi a vízhőmérséklet néhány fokon belüli szabályozását, ezáltal elkerülve az anyag bármilyen deformálódását. A könnyen kezelhető vezérlő szoftverrel rendelkező mobil munkaállomás kényelmes beállítást és felügyeletet biztosít a gépkezelő számára. Ha többet szeretne megtudni a MicroMAX-ról, keresse termékeink között itt a weboldalon!

Akik már minket választottak