Vízvágás dönthető fejjel – OMAX vízvágó A-jettel

Vágtál már Technistone-t?

A TechniStone egy olyan kemény, kőszerű anyag, melyet mesterségesen állítanak elő és gyönyörű burkolatokat készítenek belőle, mint például ez a konyhapult.

Már elárultam, hogy olyan, mint a kő, ezért így is álltunk neki, de a megmunkálási indexeket tartalmazó táblázatban nem szerepel. Az a nagy kihívás, hogy tökéletesen illeszkedő felületet kell kialakítani, de úgy, hogy azért ne tartson évekig kivágni a darabokat.

Nagy nehezen bepréseltük ezt a nem kis darabot. Akárcsak egy fehér abrosszal a vasárnapi ebéd előtt, beterítettük a vízvágónk asztalát mi is.

Ismeretlen anyag vágása vízvágóval

Ha ismerjük egy anyag megmunkálhatósági tényezőit, akkor könnyű dolgunk van, hiszen ezeket az adatokat egyszerűen felvihetjük a szoftverbe új anyagként.  Esetünkben nem erről volt szó, ismeretlen anyaggal dolgoztunk.

Először betippeltünk egy követ, ezt nagyjából jó vágta, de a felület nem volt tökéletes. Olyan anyagnál, amelyiknek nem ismerjük a vágási indexét, nem tudjuk, hogy milyen előtolással és mennyi abrazívval dolgozzunk. Ezért a próbát tovább folytattuk. Volt olyan, ami gyönyörű felületet adott, de nem győztük kivárni, míg elkészül, és volt olyan beállítás is, ami kitörte az éleket.

A legjobb eredményt a “fehér márvány” adta. Még szerencse, hogy az Omax szoftverében rengeteg beállítás közül választhatunk, így nem kell az abrazív mennyiséggel és az előtolással játszani.

Kb. egy óra alatt kivágtuk a mintákat és nézzétek, hogy a kúp kompenzációval milyen szépen illeszkedő éleket vágtunk!

45 fokos ferde vágás A-jet fejjel

A végeredmény magáért beszél. Érdemes megnézni ahogy a vízvágónkon az A-jet fej dolgozik.

Mi is az A-jet? Ez egy olyan CNC vezérlésű több tengelyes vágófej, amellyel az OMAX és MAXIEM gépek bármely tagja kiegészítő. Gépünket az A-jet 4. és 5. tengely funkcióval ruházza fel. Használata által olyan sokoldalúságra tesz szert gépünk, amelynek köszönhetően többféle, és sokkal bonyolultabb munkákat is elvállalhatunk. Így mindenképpen érdemes megfontolni ezt az opciót. Bármely OMAX gép felszerelhető A-jet fejjel, akár utólag is.

Vágási dőlésszöge: 0°-tól 60° között mozog, ezzel könnyedén vág ferde éleket, szög alatt hajló oldalakat, és süllyesztéseket. Az intelliMAX szoftverrel könnyedén kezelhetjük, és készíthetünk 3D formákat. Az A-jettel elérhető beállításnak köszönhetően olyan pontos lesz a darab, hogy az nem igényel utómunkát. A szoftverrel járó magas szintű pozícionálási pontosságának köszönhetően A-jettel a vágás után nincs szükség egy második megmunkálásra, így jelentősen csökkenthető a darabidő.

Ezt nem mi vágtuk, de jól mutatja, hogy milyen csodákra képes az A-jet fej.

  • Nincs szükség második megmunkálásra, ideális hegesztéssel összeillesztendő alkatrészek gyártásához
  • Könnyedén vághatunk ferde éleket és süllyesztéseket
  • Dőlésszöge pontosan és fokozatmentesen beállítható
  • Automatikus kúposság korrekció
  • OMAX-egyedi keverőcső megvédi a finom szerkezetet
  • A dőlésszög 0° – 60° között állítható
  • A MAXJET 5i fúvóka tartalmazza a kimondottan dönthető fejhez gyártott keverőcsövet, mely megvédi a fejet ütközés esetén
  • Tervezésekor figyelembe vették, hogy lehetőleg a legnagyobb energiát/térofogatáramot  tudja a felületre irányítani azáltal, hogy nagy átmérőjű vezetékeket alkalmaztak benne a minimális nyomásveszteség érdekében

 

Akik már minket választottak